Vikingemarked 2021

Vikingelejr åbent 14 – 17. Oktober 2021

Åbent for gæster Lørdag d. 16. Oktober kl. 10.00 til 17.00 og Søndag d. 17. Oktober kl. 10.00 til 16.00

Søhulegård Vikingmarked er en tilbagevendende tradition for at samle vikinger fra nær og fjern for en hyggelig og autentisk oplevelse og samtidigt formidle historien omkring vikingerne til gæster og besøgende. Vikingemarkedet afholdes på jordene omkring Søhulegaard i Karrebæksminde på Sydsjælland ved Næstved. Der er græs, skov og eng til rådighed for markedet og lejeren. Vi er stolte af den gode stemning og autentiske atmosfære samt den store vikingefest lørdag aften.

Tilmelding for Vikinger

Tilmeld dig vikingemarked ved at klikke på nedenstående knap. Du viderestilles til tilmeldingsformularen hvor du afgiver dine oplysninger og du modtager en bekræftelse. Tilmelding er først endelig når den er accepteret af planlægningsgruppen og tilmeldingsgebyr er betalt.


Praktisk Information

Adresse

Søhulegaard Vikingemarked afholdes på skælskørvej 46, 4636 Karrebæksminde.

Pris

Det koster ikke noget at deltage .

Ved tilmelding

Når der tilmeldes til markedet, må du meget gerne oplyse hvad kan du hjælpe med, samt hvad du kan formidle.

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er d. 7. oktober 2021

Vikingefesten lørdag

Vikingefesten er for alle teltslagere og der kan tilkøbes biletter til vikinger som gæster marked. Festen begynder kl. 18.00 med fælles vikingeunderholdning og der er fællesspisning kl. 19.00. Middagen består af helstegt pattegris og tilhørende salat og brød. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer men du er også velkommen til at medbringe disse selv. Du skal selv stå for alt service og krus/horn til drikkevarer så vi undgår plastik og engangs-halløj. Festen koster 120,- pr deltager over 12 år, ved forudbestilling, som betales ved tilmeldingen. Så selve dagen 180 kr

Ankomst / afrejse

Lejren afholdes i uge 41 – med ankomst d. 14. oktober og afrejse d. 17. oktober 2021
Hvis man ønsker at ankomme senere, skal dette oplyses inden tilmeldingsfristen.

Parkering

Parkering for både deltagere samt publikum vil være på marken ved gården.
Der vil være tydelige anvisninger. Der vil ikke være tilladt at parkere bilen inden på lejrpladsen på noget tidspunkt. Prisen for parkering er indklussiv i betalingen.

Gårdens dyr

De fleste af gårdens dyr (hunde, katte, gæs, minigrise, høns og kaniner) går mere eller mindre frit i store indhegninger på grunden. Nogle vil muligvis også gå i lejrpladsen, på dele af markedspladsen og i publikumsområdet. Det er ikke tilladt at fodre dyrene uden aftale og de skal have lov til at gå i fred hvis de viser tegn på at ville det. Det betyder bl.a. at børn og medbragte hunde ikke må “jage” dyrene rundt. De må selvfølgelig klappes og leges med i det omfang som de viser lyst til (og det er typisk en del).

Hund

Det er tilladt at tage hunde med. Dog skal der ved tilmeldingen oplyses antal hunde.
Man er selv ansvarlig for at medbringe skåle til vand og foder.
Man har som ejer det fulde ansvar for hunden og dens ageren.
Hunde skal som udgangspunkt holdes i snor, og skal kunne indgå i lejrmiljøet uden at genere andre. Efterladenskaber skal samles op

Brænde

Der arbejdes på at det vil være muligt at sanke brænde i den nærliggende skov. Herudover vil der være brænde til madlavningsbål.

Indkøb

Der er en lokal købmand 3 km og Netto og en Spar 5 km fra lejren .

Offentlig transport

Der går bus i gåafstand fra lejren. Se bus 670

Vikingernes handelsvarer

Handelsvarer, der sælges ved Søhulegaard vikingemarked, må som udgangspunkt ikke være produceret i 3. verdenslande. De skal fremstå så autentisk / historisk korrekt som muligt.
Historien om handelsvaren skal kunne formidles i vikingernes tegn. Du har som udgangspunkt selv stået for produktionen af varen og har lagt energi i fremstillingen og bearbejdningen.

Håndværk

Når gøremål / håndværk udøves på markedet skal dette gøres med (så vidt det er muligt) autentiske materialer og værktøj.
Historien om fremstilling og handelsvaren skal du kunne formidle. Hvis der er metoder, som ikke er tidssvarende for vikingetiden, vil du skulle kunne fortælle om hvordan det kan udføres historisk korrekt.

Toilet

Der vil være en toilet tæt på lejren

Billeder og video

Ved deltagelse af Søhulegaard Vikingemarked giver du automatisk tilladelse til at billeder og videoer taget i lejren må bruges på foreningens hjemmeside.
Hvis der fremkommer billeder du ikke ønsker skal vises, bedes du gøre os opmærksom på dette.

Program

Torsdag d. 14 okt 2021

 • Ankomst og etablering

Fredag d. 15 okt 2021

 • Vikingelivet på Market tager sin start
 • Aftentræning Western Style (19-20)
 • Vi slagter et par kaniner og måske en gris hvis du har lyst til at deltage (og/eller senere smage)

Lørdag d. 16 okt 2021

 • Vikingekaffe og briefing om dagens program kl. 09
 • Vikingelivet, håndværket og formidlingen er i gang
 • Åbent for publikum kl. 10 – 17
 • Træning Western Style (10-11)
 • 3 Showfight (eller træning med speaker) i løbet af dagen (11.30, 13.30,14.30)
 • 2 Vikingeopvisninger (12.30 og 14.45)
 • Fællesspisning/fest starter kl 18

Søndag d. 17 okt 2021

 • Vikingelivet, håndværket og formidlingen er godt i gang.
 • Åbent for publikum kl. 10 – 16
 • 3 Showfight (eller træning med speaker) i løbet af dagen (11.30, 13.30,14.30)
 • 2 Vikingeopvisninger (12.30 og 15.30)
 • Træning Western Style (10-11)
 • Marked lukker og der pakkes sammen
 • Vi ses næste år

Søhulegaard Vikingemarked Forening

Søhulegaard Vikingeforening er en forening med formål at afholde ugentlige træning for krigere i den lokale vikingegruppe og et årligt Vikingemarked. Man kan melde sig ind ved at skrive til info@soehulegaard.dk eller ved tilmelding til det årlige vikingemarked. Medlemsgebyret er 10 kr/år som man betaler via tilmelding til årets vikingemarked.

Gæster og besøgende

Besøg gårdens mange dyr og oplev de frygtindgydende vikinger. Kom til en tidslomme, der tager dig tilbage til Vikingetiden. Kom helt tæt på og oplev inspirerede vikingkampe. Begge dage vil der være rundvisninger i foldene og spændene vikingekampshows. Som gæst og besøgende på årets vikingemarked kan du opleve en autentisk vikingestemning hvor de teltslagne vikinger formidler hvordan vikinger levede og hvordan de bl.a. kæmpede og handlede. Du kan også købe udvalgte vikingerekvisitter fra dygtige håndværkere på markedspladsen. Vi glæder os til at se jer. Se mere og praktiske detaljer her.